11 kwietnia 2022r. za oknem piękna, deszczowa, wiosenna pogoda J. Uczniowie klasy IIIa postanowili poczuć się jeszcze bardziej wiosennie. Rozpoczęli nowy dzień od przyrządzania pysznych, zdrowych i kolorowych kanapek. Każdy mógł przygotować drugie śniadanie według swoich upodobań i smaków. Wykorzystali zieloną sałatę, pomidory, ogórki, szczypiorek, rzodkiewki. Stworzyli smaczne, a zarazem zdrowe śniadanie. Kanapki wyglądały bardzo pysznie, kolorowo, wszyscy jedli je z wielkim apetytem.
Były to wspaniałe zajęcia uczące samodzielności, właściwego zachowania się przy stole i zasad zdrowego odżywiania się.
Dzieci już wiedzą, że śniadanie to podstawa naszego dnia, a szczególnie kiedy znajdują się w nim bogate w witaminy warzywa. W tym sezonie stawiamy na zdrowie!!!
Wychowawca- Agnieszka Gizeweter